S Acemou až na vrchol. Podporujeme expedici Lukáše Jasenského na vrchol hory Makalu

ACEMA Credit Czech se stala hrdým partnerem letošní expedice Lukáše Jasenského na horu Makalu. Po dobu osmi týdnů budeme sledovat jeho výstup na vrchol páté nejvyšší hory světa, která patří k nejtěžším osmitisícovkám.

Lukáš Jasenský je český horolezec, který má za sebou desítky výstupů včetně expedic na nejvyšší hory světa. V letošním roce se vydá až na vrchol páté nejvyšší hory světa Makalu (8 485 metrů). Ta se nachází 22 kilometrů východně od Mount Everestu a patří k nejobtížnějším osmitisícovkám. Makalu je hora ve tvaru pyramidy, která je oddělena úzkým sedlem od vedlejšího vrcholu Chomo Lonzo (7 818 metrů).

Při výstupu nebude Lukáš Jasenský využívat umělý kyslík ani výškové nosiče. Společnost v horách mu bude dělat maskot naší nové reklamní kampaně dron Acemák. Jeho podobiznu uvidíte na rukávu kombinézy horolezce.

Doba expedice Makalu je naplánována zhruba na 50 dnů. Odstartuje již 8. dubna 2023 odletem do Káthmándú, hlavního města Nepálu. Samotný pokus o zdolání vrcholu je naplánován mezi 18. dubnem a 25. květnem. Během tohoto období dojde k vybudování základního tábora, aklimatizačním výstupům a ve finále k vrcholovému výpadu na Makalu.

Celý tým ACEMA drží Lukášovi při jeho výstupu na vrchol palce!

Aktuality z výstupu na vrchol s vámi budeme průběžně sdílet na sociálních sítích společnosti Acema.

Rádi vám poradíme

Zavolejte nám nebo napište e-mail.

800 900 910 info@acema.cz
Zavolejte nám