ACEMA se po změně majitele chce stát lídrem v nebankovních půjčkách

Praha, 14. 4. 2012

Nebankovní poskytovatel půjček ACEMA Credit Czech, a.s. vznikl vstupem zahraničního investora do společnosti ACM Money. Nový vlastník současného lídra v oblasti nebankovních půjček krytých zástavou nemovitosti společnost Davis Salomon Group Ltd. společně se změnou jména chystá i radikální změny ve vedení podniku. Půjčky budou dostupné bez prokázání příjmu a náhledu do registru všem klientům a zároveň společnost ACEMA připravuje výhodné produkty pro bonitní zákazníky, které budou cenou konkurovat bankám.

Dostupný a srozumitelný úvěr pro každého

„Výhodný úrok a srozumitelné podmínky, toto jsou dvě základní poselství pro naše zákazníky,“ říká předseda představenstva společnosti Ing. Kamil Holý. „Právě srozumitelnost vnímáme jako zásadní předpoklad úspěchu: ACM Money v minulosti vyrostla díky své otevřenosti. Obraceli se na nás zákazníci, kvůli levnému úročení i lidé, kteří se od bank pomoci nedočkali nebo chtěli peněžní prostředky poskytnout rychle.“ Tito klienti jsou však nejproblematičtější: „Mohou to být lidé s mnohonásobnými půjčkami nebo lidé, kteří právě přišli o příjmy,“ říká finanční poradce společnosti ACEMA Jaroslav Michal. „Bohužel tito zákazníci často nevědí, proč se do finančních potíží dostali a své problémy řeší až v okamžiku, kdy už jim hrozí exekuce.“ Právě tato zkušenost vedla ACEMU k myšlence vzdělávání klientů při poskytování nebankovních úvěrů: „Chceme zahájit pro naše zákazníky, ale nejen pro ně, program finanční gramotnosti – už z minulých zkušeností jsme zjistili, že důkladným vysvětlením smluvních podmínek lze snížit riziko nesplácení úvěru o několik desítek procent,“ říká Ing. Kamil Holý a dále uvádí: „Nyní se chceme zaměřit i na vzdělávání klientů v oblasti správy vlastních financí – klient, který rozumí podmínkám půjčky a zároveň umí zacházet s vlastními prostředky, je klient, který své závazky řádně plní a v tom důsledku je spokojeným zákazníkem.“ Proto se v průběhu června 2012 chystá ACEMA radikálně zjednodušit smluvní podmínky a zároveň zahájit vzdělávací program o správě financí pro své zákazníky a další zájemce o tuto problematiku. Více informací naleznete na webu www.acema.cz

ACEMA bojuje proti podvodníkům a lichvářům

Díky tomuto programu má ACEMA ambice získat zákazníky jiných nebankovních společností: „Trh je v současnosti přesycen různými podvodníky a lichváři, ke kterým se lidé uchylují jenom proto, že nemají alternativu nebo naletěli na nepravdivě uvedené informace“, říká předseda představenstva Ing. Kamil Holý a dále uvádí: „ACEMA chce ukázat lidem, že pokud mají problém, mohou se obrátit na nás, jakožto solidního poskytovatele půjček a nemusí se uchylovat k různým pochybným společnostem“. Ing. Kamil Holý upozorňuje: „Neobrátíme se k nikomu zády, ale podmínky jsou jednoznačné – pravidelné splátky a železná platební morálka“. Spolehliví zákazníci budou mít zvláštní podmínky ACEMA bude také bojovat o klienty bank: „Chceme odměnit zákazníky, kteří prokázali dobrou platební morálku nebo u nás úspěšně splatili svůj úvěr. Naše úrokové sazby patří už nyní k nejnižším na trhu to i přesto, že se musíme jistit proti rizikovým úvěrům – tím, že začneme rozlišovat VIP zákazníky, kterým nabídneme speciální podmínky úvěrování, se kterými se dostaneme spolehlivě pod cenu bankovních úvěrů“, uzavírá Ing. Kamil Holý.

Kontakt: