70% Čechů si stěžuje na vysoké úroky, vyplývá ze zákaznického průzkumu ACEMA Credit Czech, a.s.

12/19/12

Nebankovní poskytovatel půjček ACEMA Credit provedl v prosinci 2012 na svých webových stránkách www.acema.cz průzkum u více než jedenácti set potenciálních zákazníků společnosti týkající se finančních preferencí.

Průzkum ukazuje, že 55% zúčastněných respondentů disponuje úvěrem a 58,6% klientů je se svojí půjčkou spokojeno. Oproti tomu se současnými finančními službami v České republice je nespokojeno 63% respondentů a jako důvod nejčastěji uvádějí vysoké úroky a poplatky společností poskytujících úvěry. Za zásadní při výběru poskytovatele půjčky respondenti uváděli především nízké úroky a férové jednání.

Zároveň se výzkum i zaměřil na zkušenosti respondentů s nebankovními poskytovateli půjček. Nejvíce spokojených klientů měly společnosti HOME Credit, CETELEM a ACEMA Credit, naopak více než 50% nespokojených zákazníků měla ze sledovaných společností pouze společnost Provident.

O nové půjčce uvažovalo v poslední době 50% respondentů, přes 60% z nich informace o půjčkách hledá pomocí internetu.

Přes 50% respondentů dle vlastního mínění zvládá splácet své závazky včas a přes 80% respondentů neuvažuje o využití možnosti osobního bankrotu.

Vojtěch Sládek

Tiskový servis ACEMA