Financování realitních projektů

Developerský úvěr od Acemy je určený pro individuální realitní projekty, především na výstavbu či rekonstrukci nemovitostí se záměrem jejich prodeje či pronájmu.

Představte si tuto situaci. Jste majitel starého činžovního domu, chcete provést rekonstrukci a následně zrekonstruované byty prodat. A protože vlastní finanční prostředky vám na projekt nestačí, rozhodnete se zažádat o úvěr. Zajdete tedy do banky a pustíte se do administrativně náročného procesu, na jehož konci je zamítnutí vaší žádosti. Proč? Protože to je například váš první projekt, nemůžete doložit potřebnou historii ani ekonomické výkazy.

A právě pro podobné případy existuje varianta nebankovního Developerského úvěry od společnosti Acema.


Jaké jsou hlavní výhody úvěru?

Největší výhodou je rychlost získání úvěru bez složité administrativy. Na zpracování úvěrového případu potřebujeme zhruba jeden týden od dodání potřebných podkladů. Na rozdíl od bank si neklademe jako nezbytnou podmínku předprodej. Každý projekt hodnotíme individuálně a snažíme se klientovi nastavit takové podmínky, aby byl jeho záměr úspěšný. Akceptujeme i nově založené společnosti nebo společnosti s krátkou podnikatelskou historií bez nutnosti dokládat ekonomické výkazy.

Na míru řešíme i další parametry úvěru. Například doba splácení se v případě developerských projektů typicky pohybuje v rozmezí od jednoho do pěti let, my ale klientům můžeme nabídnout individuální splátkový kalendář.

Neodmítneme dokonce ani žadatele, kteří mají záznam v registru dlužníků. Jedinou důležitou podmínkou je nutnost zástavy v podobě nemovitosti.

Úvěr je možné využít i jako překlenovací po dobu vyřízení půjčky v bance. Velmi zajímavé pro podnikatele je refinancování již poskytnutých bankovních úvěrů. Jedná se o dokončené projekty, u kterých se jen prodlužuje splatnost úvěru z důvodu potřeby delšího času na rozprodej již zkolaudovaných nemovitostí. Někdy totiž banky nekompromisně trvají na naplnění kvót prodeje v jednotlivých fázích projektu.

Jaké jsou hlavní atributy developerského úvěru?

  • Výše úvěru je od 3 mil. do 50 mil. Kč
  • Splatnost je 6 měsíců – 10 let
  • Při podpisu smlouvy poskytneme zálohu až 1 mil. Kč
  • Úvěr poskytneme až do 80% tržní hodnoty nemovitosti

Příklad financování rekonstrukce díky developerskému úvěru

Jako příklad využití developerského úvěru můžeme uvést slova pana Zdeňka, manažera mezinárodní stavební firmy: „Potřeboval jsem finance na rekonstrukci památkově chráněné budovy, která bude využita jako polyfunkční dům s byty a obchodními prostorami. O úvěr jsem nejprve žádal v bance, kde ale vyřízení trvalo dlouho, a nakonec byl úvěr zamítnut, neboť jsem za sebou neměl více realitních projektů. Přístup Acemy byl naproti tomu zcela odlišný. Vše proběhlo rychle a bez zbytečného papírování. Acema mi poskytla úvěr ve výši 30 milionů korun a díky tomu mohu realizovat svůj první realitní projekt."

Rádi vám poradíme

Zavolejte nám nebo napište e-mail.

800 900 910 info@acema.cz
Zavolejte nám